انگور

همه چیز درباره انگور

انگور

همه چیز درباره انگور

کود پیشنهادی انگور NPK(10-5-40)+ TE


انگور از نظر میزان تولید یکی از مهمترین میوه های دنیا و ایران است . انگور گیاهی است که حالت بوته ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگها می باشد. میوه انگور به نوع دانه دار و بی دانه تقسیم می شود . هر یک از این دو نوع در رنگها ی سرخ و سیاه و زرد و تقریبا سبز دیده می شوند. عمر درخت انگور به طور متوسط75 تا 80 سال است. طول دوران رشد انگور بین 3 تا 6 ماه در سال بوده و در این مدت به نور کافی ودمای مناسب نیاز دارد. این میوه در مناطقی که حداکثر دمای آن بیش از 40 درجه سانتیگراد و حداقل آن کمتر از 15 درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد می کند. ریزش باران در تابستان باعث پوسیدگی آن می شود به این ترتیب منطقه می بایست فاقد باران های تابستان به ویژه در ماه های خرداد ، تیر و مرداد باشد.انگور انواع مختلفی دارد از جمله آنها انگور شاهانی , یاقوتی و عسگری وانگور کشمش و.... انگور می تواند در اغلب خاکها رشد کرده و محصول بدهد و حساسیت مخصوصی نداشته و اغلب محدودیتهای معمول خاک(شوری و قلیائیت نسبی) را به خوبی تحمل می کندبهترین اسیدیته خاک برای کاشت مو 6/7 می باشد . انگور در مقایسه با دیگر درختان خزان کننده در برابر نمک موجود در خاک و آب مقاوم است . استفاده از عناصر ریز مغذی در رشد و نمو گیاه بسیار دارای اهمیت است . ازت یکی از عناصر مورد نیاز باغهای انگور است البته استفاده نا مناسب از ازت باعث رشد بیش از حد وبهم زدن رشد طبیعی گلها و در نتیجه کم شدن محصول و حساسیت گیاه در مقابل سرمای زمستان می شود. فسفر نیز برای استحکام ریشه درخت مو لازم است .البته برای ساختمان برگها و چوبی و سخت شدن شاخه بویژه ساقه ها و همچنین برای رسیدن شاخه ها ی انگور وجود پتاسیم مناسب بسیار ضروری است . کاربرد پتاسیم در تاکستانهای دچار کمبود پتاسیم موجب افزایش قابل توجه جوانه های حاوی میوه از جوانه های خفته در انگور می شود موهای دچار کمبود شدید پتاسیم دارای خوشه های کمتر و کوچکتر به همراه حبه های کوچک نا همسان می باشد . کمبود پتاسیم در انگور باعث می گردد تا بخشهای پایینی خوشه تا اواسط تابستان ریزش یابند و منجر به ایجاد حبه های نابالغ و کشمشی میشود . بیشترین تأثیر کمبود پتاسیم بر روی میوه به کاهش رشد و ریزش قبل از بلوغ برگها در انگور مربوط است در سالهای خشک درصد بیشتری از نیاز پوشش گیاهی به ازت، پتاسیم و بویژه فسفر از ذخایر گیاهی تامین می شود . این مسئله منجر به تخلیه این عناصر غذایی در طی چند سال متوالی خشکسالی می شود . بیشترین میزان جذب پتاسیم از خاک بین مرحله شکوفه دهی و نرم شدن حبه ها, در انگور اتفاق می افتد در خاکهای آهکی کلسیم در رقابت با پتاسیم باعث کاهش میزان جذب پتاسیم می گردد.

خصوصیات کود پیشنهادی انگور :

1-افزایش مقاومت گیاه در مقابل خشکی و در برابر بیماریها و آفات و عوامل محیطی

2-خوش طعم شدن انگور و افزایش طول مدت انبار داری

3-افزایش مقدار گلدهی و جلوگیری از ریزش گل ها

4-جذب بیشتر عناصر فسفر و ازت و افزایش سبزینه گیاهی

5-انتقال راحت شیره گیاهی از طریق برگ و ریشه به میوه

6-تهیه شده از بهترین مواد اولیه و 100% محلول در آب

7-این محصول به علت عاری بودن از کلرو نوع مواد بکار رفته در فرمولاسیون فاقد خطرنمک زایی در خاک هستند. ( LOW  EC)

8-در خصوص فلزات سنگین دارای آنالیز کنترل شده مطابق استادارد  می باشد .  

ترکیبات     :

Mg 0.2%+Fe 2%+Zn 0.2% + Mn 0.1%+ Br 0.1%+ N  10% +p2o5   5%   +K2O  40%

روش مصرف کود پیشنهادی انگور: ( برنامه غذایی )

از آنجا که نیاز درخت مو و میوه انگور در طی دوره رشد و گلدهی و میوه دهی متفاوت است بهترین روش استفاده از کودهای شیمیایی به صورت برنامه غذایی است که پیشنهاد می شود .

1 – مرحله اول اواخر زمستان مصرف کود خاکی کود اکوفول به اندازه  20 -  15   کیلوگرم در 1000 لیتر آب در یک هکتار و به روش محلول پاشی به مقدار15 – 10 کیلوگرم در 1000 لیتر آب در یک هکتار وبه روش آبیاری قطره ای مقدار 5 -3 کیلوگرم در 1000 لیتر آب برای یک هکتارو  مصرف کود آهن به صورت خاکی به مقدار کیلوگرم در 1000 لیتر آب در یک هکتار ویا به روش آبیاری قطره ای مقدار کیلوگرم در 1000 لیتر آب

2 – مرحله دوم :اوایل فصل بهار  تقریبا 15 روز قبل از گل دهی و 10 روز بعد از گلدهی مصرف کود NPK (10-5-40 )+TE به روش محلول پاشی به مقدار 5-3کیلوگرم در 1000 لیتر آب در یک هکتار

3 – مرحله سوم در مرحله تشکیل غوره  بهتر است کود%40    Solu kalfoL) )به صورت محلول پاشی به مقدار الی در هزار و کود NPK (10-5-40 )+TEبه روش محلول پاشی به مقدار 5-3 کیلوگرم در 1000 لیتر آب در یک هکتار

توجه :

محلول پاشی برگها باید در خنک ترین ساعات روز انجام شود .قبل از اختلاط با سایر سموم و کودها jartest  انجام شود و پس از اطمینان از سازگاری فیزیکی در سطح کمی از مزرعه آزمایش و در صورت مثبت بودن اختلاط می توان آنرا در سطح وسیع بکار برد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.